10/09/2018Yale Nederland Nieuws

AGV toepassingen voor horizontale orderverzamelaars, trekkers en vorkheftrucks

orderverzamelaar

AGV toepassingen voor horizontale orderverzamelaars, trekkers en vorkheftrucks

Voortbouwend op de trend in Industry 4.0, wordt automatisering in warehousing en intern transport steeds gebruikelijker. In veel industriesectoren wordt het introduceren van nieuwe of het omzetten van bestaande processen naar AGV-s de sleutel tot het verlagen van operationele kosten.

Yale® is verheugd de Yale MO25 horizontale orderverzamelaar, de MO70T-trekker (E857) en de contragewichtstapelaarserie MC10-15 (B860)te kunnen introduceren. Deze reeks AGV-s vereist geen specifieke infrastructuur voor navigatie, terwijl de betrouwbaarheid en duurzaamheid waar Yale om bekend staat de basis is. Al onze oplossingen worden ondersteund door ons uitgebreide dealernetwerk. Voor pre-salesondersteuning zijn specialisten beschikbaar om samen met de klant de het project uit te werken..

 Automatisering is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van terugkerende taken:

• Aanvoer naar het begin van een productielijn en het transporteren van ladingen naar opstelrijen.

• Transport van onderhanden werk tussen productiestations.

• Intern transport van lege pallets naar een pallettiseermachine.

• "Milkrun" systeem voor productie bevoorrading, transport van aanhangwagens en leeggoed van en naar opslaglocaties.

 

Voordelen:

Onze AGV oplossingen zijn gebaseerd op het bestaande gamma magazijntrucks van Yale. Dit dual-mode ontwerp biedt zowel flexibiliteit van bediening als eenvoud van onderhoud, ons dealernetwerk is al bekend met 90% van de mechanische en elektrische systemen van elke AGV.

Onze AGV oplossingen maken gebruik van geoguidance-technologie. De geoguidance-methode van navigatie vereist geen fysieke infrastructuur (reflectoren, magneten, inductiedraad of tape) om de AGV te leiden. Onze installatieteams rijden gewoon de AGV rond het werkgebied en brengen deze automatisch in kaart. De resulterende kaart wordt gecheckt, routes worden gedefinieerd en de AGV is binnen korte tijd operationeel. Bijkomend voordeel bij dit systeem: geen problemen met het onderhoud van de navigatie-infrastructuur.

 

Belangrijkste kenmerken:

 • Geoguidance navigatie vereist geen fysieke infrastructuur (zoals reflectoren), maar oriënteert zich op het gebouw en alle constructiedelen daarvan.

• Verschillende standaard en optionele scansensoren:

o Laser vooraan (rijrichting).

o Gordijnlaser voor extra obstakeldetectie aan de voorzijde.

o Zijscanner (voor het hele bereik, afhankelijk van de toepassing).

o Scanner achteraan om het gebied te scannen wanneer het in de vorkrichting rijdt.

o Palletsensor.

o Scannen van barcodes.

o 3D-camera.

• Touchscreeninterface voor de operator om de status van de machine te bekijken of nieuwe instructies te geven. Inclusief een USB-interface voor het eenvoudig invoeren van nieuwe bedrijfsparameters.

• LED-statuslampjes.

 

Beschikbaarheid en prijzen

 

De Yale AGV-s kunnen direct worden besteld. Zowel voor offertes als prijzen kunt u contact opnemen met het Integrated Solutions-team via info@yale.nl

Een AGV systeem bestaat uit zowel de truck als een softwarepakket. De kosten van een softwarepakket variëren op basis van het aantal benodigde trucks en de grootte van de installatie. Voordat een project gerealiseerd kan worden is een haalbaarheidsonderzoek vereist.