02/08/2018Yale Nederland Nieuws

Yale presenteert 8-16 T model update

Yale presenteert 8-16 T model update

Yale  Europe heeft een model update van de 8 - 16 ton vorkheftruck gelanceerd. De nieuwste heavy-duty modellen zorgen voor een optimaal zicht, kracht en betrouwbaarheid, waardoor het werken met deze Yale trucks eenvoudiger is dan ooit.

"De Yale  8-16-reeks heeft nu een volledig nieuwe mast en vorkenbord, waardoor de aanbouwapparatuur snel kan worden gewisseld en de vorken en de lading optimaal zichtbaar zijn", zegt Dick van der Staaij, manager business development Yale Nederland

Het nieuwe mastontwerp levert extra sterkte, en dankzij het intelligente ontwerp is de restcapaciteit van elke truck in standaard uitvoering met ten minste 400 kg toegenomen. Het nieuwe assortiment tweetraps masten en het uitgebreide gamma van pintype- of hook-on vorkenborden zijn beschikbaar op alle modellen.

De trucks zijn uitgerust met Stage IV Cummins-motoren met lagere emissiewaarden en een uitstekend brandstofverbruik, waardoor de operationele kosten aanzienlijk worden verlaagd. Om de prestaties verder te verbeteren is de truck verder voorzien van:  vraagafhankelijk koeling, lastafhankelijke opbrengst van de hydrauliek pomp en toerental management van de motor om het totale brandstofverbruik in de zwaarste inzet verder te verminderen.