Duo pedalen van Yale

De 2-pedalen van Yale

Een belangrijk aspect van de besturing van een heftruck zijn de pedalen. Om snel en productief de goederen te verwerken is het essentieel dat de pedalen op een vloeiende en intuïtieve wijze bediend worden. Daarom is er op onze Yale heftrucks nu ook 2-pedalen bediening beschikbaar, zodat u een bedieningsmethode kunt kiezen die bij u past.

Het verschil tussen standaard- en 2-pedalen

Een standaard heftruck is uitgerust met een standaard pedaalbediening. Dit betekent dat de heftruck beschikt over een rempedaal en een pedaal om gas te geven. Het gaspedaal kan afwisselend vooruit en achteruit rijden, naargelang de stand van de hendel die de rijrichting bestuurt. Dit is dus vergelijkbaar met een de besturing van een auto, alleen hoeft u geen koppeling in te drukken wanneer u van rij richting veranderd.

De heftrucks kunnen echter ook uitgerust worden met 2-pedalen. In principe zijn er dan twee gaspedalen die fungeren om vooruit of achteruit te gaan. Er is dus een extra gaspedaal om achteruit te rijden. Op deze manier kunt u dan ook zonder te schakelen van richting veranderen.

Het eerste gaspedaal beweegt de vorkheftruck naar voren en het tweede pedaal beweegt de heftruck achteruit. De bestuurder schakelt gewoon met de ene voet het vooeruit pedaal en met de andere  het achteruit pedaal. Je kunt vorkheftruck in de gewenste richting laten rijden en wisselent zonder zijn voeten te verplaatsen.

Voordelen van 2-pedalen

Door de 2-pedalen kunt u veel sneller manoeuvreren en vanwege de extra controle en het reactievermogen bent u productiever. U boekt dus vooral tijdswinst in omgevingen waar u veel moet wisselen tussen de twee rijrichtingen. Bovendien zijn de 2-pedalen ook ergonomisch. Uw heupen worden namelijk gelijkmatiger belast doordat u afwisselend uw beide voeten en benen gebruikt om vooruit of achteruit te rijden. De plaatsing van de pedalen zorgt voor een natuurlijke en comfortabele rijpositie, waardoor de bestuurder langer en effectiever kan werken en de vermoeidheid wordt verminderd. Fysieke ongemakken komen dus aanzienlijk minder voor dan bij een standaard pedaal bediening.

De duopedalen van Yale. Met rechts gaat u vooruit en met links gaat u achteruit.

Optie bij Yale

Voor de 80V elektrische vorkheftrucks is deze optie beschikbaar op alle ERP22-35VL en ERP40-55VM trucks. Voor de 48V elektrische vorkheftrucks met contragewicht is deze optie alleen beschikbaar op de versies met verhoogde motorkap van de ERP15-20VT en de ERP16-20VF trucks. Deze optie is helaas niet beschikbaar op de ERP13-15VC.

Benieuwd naar de mogelijkheden van 2-pedalen voor uw heftrucks? Neem vooral contact met ons op. Eén van onze experts staat altijd voor klaar. Hier kunt u meer lezen over de duopedalen van Yale.

Bekijk hier een video over de 2-pedalen van Yale

Dennis Smolders
Dennis Smolders is één van onze experts. Dennis heeft vele jaren ervaring in de elektrotechniek en de intern transport branche en vertaalt dit zowel naar de interne processen bij Yale én naar onze klanten. Heeft u een vraag voor Dennis? Bel dan naar 06-13178090 of mail naar: dsm@yale.nl