Reachtruck bij Van Hooff Intern Transport

Welke reachtruck is het meest geschikt voor uw toepassing?

Een reachtruck is de oplossing voor uw intern transport wanneer u de opslagcapaciteit per vierkante meter zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken. Met de MR series reachtrucks is het mogelijk gepalletiseerde goederen in de hoogte op te slaan met een bereik tot 13,5 meter. U kunt dus op verschillende stelling ligger niveau’s goederen opslaan op dezelfde vierkante meter. Bovendien zijn reachtrucks zeer wendbaar en smal, hierdoor kunt u stellingen dichter op elkaar zetten omdat de trucks in smallere gangpaden passen dan gewone vorkheftrucks. Zo kunt u de beschikbare ruimte optimaal benutten.

De juiste keuze van een reachtruck

Welke reachtruck het meest geschikt is voor uw intern transport vraagstuk is voor u als (in)koper niet altijd eenvoudig te bepalen. Onze adviseurs gaan hier graag met u over in gesprek.

Zo zorgen wij er samen voor dat u niet zomaar een product uit de folder koopt, maar dat het de beste oplossing voor uw intern transport vraagstuk. Door jarenlange ervaring bieden de experts van Yale een oplossing die past bij uw persoonlijke logistieke situatie. Wij geven u hier alvast graag een paar tips waar onze experts rekening mee houden. Doe hier dus uw voordeel mee.

Met deze tips kiest u de juiste reachtruck

Om een gefundeerd advies te kunnen geven willen wij graag meer inzicht in uw opslaglocatie. Denk hierbij aan de volgende vragen:

 • Hoe breed zijn de gangpaden waar uw reachtruck ingezet wordt? Met het antwoord op deze vraag kunnen wij de inzet mogelijkheden van uw reachtruck bepalen.
 • Wat is de hoogte van uw stellingen? Met andere woorden: hoe hoog moet u kunnen heffen met uw reachtruck?
 • Op welke plaatsen moet de reachtruck kunnen komen? Moet u met uw reachtruck ook onder bepaalde stellingen of doorgangen manoeuvreren?
 • Hoe hoog en zwaar is de last? Wat zijn hierbij de goederen die u wilt vervoeren en opslaan?
 • Wat voor pallets gebruikt u voornamelijk? Met de verschillende reachtrucks heeft u meerdere mogelijkheden om uw lading op te slaan.
 • Wat is de ervaring van uw chauffeurs? Zijn uw chauffeurs in staat om met bepaalde reachtrucks te rijden?

Voordelen van een Yale reachtruck

Voordelen van reachtrucks bij Yale zelf is dat de MR-serie verschillende soorten reachtrucks heeft met een laadvermogen van 1000 kg tot 2500 kg. De hefhoogtes van de verschillende trucks zijn 5.225 mm tot 13.750 mm. Met een Yale reachtruck heeft u meer productiviteit met hogere rij-, hef- en daalsnelheden. De bediening en de zitpositie bieden meer comfort, hebben een verbeterd zicht en zijn zeer ergonomisch ingericht.

Productiviteit verhogen met uw reachtruck?

U wilt graag de productiviteit van uw business verhogen en zoekt een reachtruck die daar bij past. De snelheid en besturing zijn daarbij van groot belang. Voor langere afstanden wilt u hogere rijsnelheden, maar voor het precies werken zijn lagere snelheden gewenst. De MR-serie van Yale biedt u daarom beide mogelijkheden:

 1. De rijsnelheid van de MR-serie is verhoogd naar 14 km per uur.
 2. De hefsnelheid naar 0,8 meter per seconde (bij masten die tot 13,75 m hoog geheven kunnen worden).
 3. Een robuuste mast voor zwaar gebruik zorgt voor een stabiele handling van de pallets.
 4. Een hoge restcapaciteit voor het sneller wegzetten en ophalen van ladingen. Het heavy-duty model kan 2.000 kg tot 7,5 meter heffen en 1.000 kg tot 13.75 meter heffen.
 5. Een keuze uit een 180° en 360° besturing (met één druk op de knop).

De verbeterde ergonomie van de Yale reachtrucks

Yale heeft de cockpit van de reachtruck zo ingericht dat de chauffeurs zo optimaal mogelijk en in alle comfort hun werk kunnen verrichten. Een reachtruck van Yale heeft altijd een eersteklas en innovatief premium display. Dit zorgt voor een verhoogde controle over de truck. Het display is voorzien van een:

 • Pincode
 • Hoogtekeuze selectie
 • Managementinformatie
 • Gewichtsindicatie
 • Uitschakelvergrendeling
 • Hefonderbreking

De software van het beeldscherm staat het toe om updates te verrichten. Zo bent u in staat om altijd met de meest innovatieve software te werken.

Om de bestuurder zich prettig te laten voelen is de ergonomie van de cabine zo optimaal mogelijk en zijn stoel en stuur instelbaar. Een bestuurder kan zijn werkomgeving inrichten, zoals hij wilt. Een verstelbare stuurkolom, geïntegreerde handgrepen en een verstelbare stoel met integrale rugsteun voor vermindering van trillingen dragen daaraan bij. De joystick en de 360° besturing bieden daarnaast meer controle over de reachtruck.

Lagere Cost of Ownership

De hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijke eigenschappen van de MR-series van Yale. Naast de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid heeft een Yale reachtruck een hogere restwaarde dan vergelijkbare modellen in de markt.

Reachtrucks van Yale zijn zo ontworpen dat onderhoud snel en eenvoudig verricht kan worden om de stilstand tijd van de truck zo veel mogelijk te verminderen. Dit noemen wij de service vriendelijkheid van de truck.  Alles aan de truck is zo ingericht dat de onderhoudsintervallen langer zijn en het onderhoud eenvoudig is. Als u dan toch iets moet vervangen, is er een betrouwbaar distributienetwerk met onderdelen dat uw reachtruck weer in bedrijf krijgt.

Occasions

Naast verschillende nieuwe reachtrucks heeft Yale ook occasions in het assortiment. Occasions zijn tweedehandse trucks die door Yale zijn onderhouden, gerepareerd en gekeurd. De occasions zijn dus voorzien van de CE-markering, VA-keur en de volledige garantie. Wij kunnen daarom verzekeren dat de occasions naar behoren werken. Het voordeel van de occasions is dan ook dat ze voor een lagere aanschafprijs de deur uit kunnen. Interesse in een occasion? Lees dan vooral de tips en tricks bij het kiezen van een gebruikte truck.

Welke reachtruck is voor u ideaal?

Welke reachtruck het meest geschikt is voor uw toepassing, is afhankelijk van veel verschillende aspecten. In dit artikel hebben wij u alvast een beeld gegeven. Maar heeft u behoefte aan meer informatie of advies voor uw persoonlijke logistieke situatie? Neem dan vooral contact op met onze experts. Zij kunnen u helpen om de perfecte reachtruck te kiezen die het beste aansluit op uw wensen en behoeften. Wacht dus vooral niet langer en neem meteen contact op!

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl