Gebruikte heftruck aanschaffen: tips en tricks

Een gebruikte heftruck, tweedehands heftruck of heftruck occasion is dé oplossing om de aanschafkosten laag te houden. Een nieuw intern transportmiddel aanschaffen is namelijk een grote investering! Een gereviseerd intern transportmiddel zoals een gebruikte heftruck of gebruikte stapelaar gaat immers langer mee dan één leven. Daarmee is het aanschaffen van een gebruikte heftruck een logische stap om uw kosten laag te houden. Er zijn echter wel enkele zaken om rekening mee te houden wanneer u een gebruikte heftruck wilt aanschaffen. Een BMWT of VA-veiligheidskeuring geeft aan of de vorkheftruck voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het gebruik van uw intern transport. Daarnaast kunt u bij de verkopende partij inzage opvragen in de service en onderhoudsgeschiedenis van de trucks, waardoor u een beter beeld krijgt van de conditie van de aangeboden trucks.

Wilt u een gebruikte heftruck kopen? Het is dan verstandig om, ongeacht het merk, alle aandachtspunten in ons artikel: ‘Checklist voor het kopen van een nieuwe heftruck’ door te nemen, voordat u tot de aanschaf overgaat. Naast deze tips zijn er ook zaken die specifiek gelden voor een tweedehands heftrucks, die u hieronder kunt lezen.

Een gebruikte heftruck aanschaffen begint bij de keuze voor een passende oplossing

 • Wat is de werksituatie en inzet van de heftruck?
  Past de gekozen tweedehands heftruck bij het soort werk en inzet? Denk hierbij aan buiten of binnen inzet en het aantal uren dat de machine wordt ingezet. Wanneer u gaat voor een elektrische oplossing, is de batterij een belangrijk aandachtspunt.
 • Wat voor soort / capaciteit vorkheftruck heb ik nodig om de last veilig te heffen en transporteren?
  Het is belangrijk om te weten wat het gewicht van de last is. Zo kunt u het geschikte hefvermogen vinden. Als u niet het passende hefvermogen heeft, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast is de hefhoogte ook een belangrijk gegeven om op te letten.

Dé checklist voor het kopen van een tweedehands heftruck:

 • Heeft de heftruck een CE-markering? In Nederland moet elke gebruikte heftruck voorzien zijn van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de machine voldoet aan de in Europa geldende regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. In dit geval is dat de machinerichtlijn
 • Is er een bedieningshandleiding in de Nederlandse taal bijgesloten?
 • Is de heftruck voorzien van het typeplaatje en lastdiagram?
 • Geldt het lastdiagram voor de gemonteerde mast en de bijbehorende aanbouwapparatuur?
 • Is de tweedehands machine voorzien van alle stickers en waarschuwingen in de Nederlandse taal?
 • Wordt de truck met garantie geleverd? Hoe lang is de garantieperiode en wat houdt de garantie precies in?
 • Technische aspecten & keuringen. Alle technische mankementen ondervangt u wanneer de heftruck actueel BMWT of VA gekeurd is. Door BMWT en VA-keur worden strenge eisen gesteld aan keurende bedrijven en de speciaal tot keurmeester opgeleide monteurs. Het bewaken van de kwaliteit van de keuringen en het keursysteem is de verantwoordelijkheid van BMWT en VA-keur. Onafhankelijke derden voeren toezicht uit op het BMWT en VA-keur. Zo is de objectiviteit gewaarborgd.

Occasions bij Yale

Onze ruime voorraad occasion heftrucks komen uit onze eigen verhuurvloot, waardoor de gehele geschiedenis van onderhoud en service bekend is en voor u, op verzoek, inzichtelijk. Al onze gebruikte heftrucks zijn VA-gekeurd en voorzien van volledige garantie. Naast het lezen van allerlei testrapporten en het onderzoeken van de service- en onderhoudsgeschiedenis, gaat er toch niets boven de fysieke ervaring. Vraag naar de demo mogelijkheden en ervaar zelf of de door u uitgezochte heftruck het beste past bij uw werkzaamheden en inzet. Door de grote voorraad aan machines hebben wij (bijna) altijd een geschikte optie direct uit voorraad leverbaar, ongeacht het type truck dat u wenst.

Met een goede gereviseerde en gekeurde heftruck beleeft u het gevoel van een nieuwe machine voor een betaalbare prijs.  Hulp nodig bij de keuze voor de juiste machine of bent u op zoek naar een specifieke heftruck? Neem gerust contact met ons op, wij staan altijd direct voor u klaar. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar het perfecte externe of interne transportmaterieel.

Bekijk onze gebruikte heftrucks

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl