Hoe kan een orderverzamelaar kosten besparen?

Het aanschaffen van een orderverzamelaar, ook wel orderverzameltruck genoemd, brengt veel voordelen met zich mee voor uw bedrijf. Het is wellicht een grote investering op de korte termijn, maar op de lange termijn zult u veel kosten besparen. Voordat we ingaan op deze voordelen en waarom deze investering kostenbesparend is, leggen we eerst uit wat een orderverzameltruck is en hoe deze werkt.


We bespreken de volgende punten:


Wat is een orderverzamelaar?

Een orderverzameltruck is een truck die speciaal ontworpen is voor het verzamelen van orders. Er zijn verschillende soorten orderverzameltrucks, zoals voor laag, midden of hoog niveau. De laag-niveauverzameltrucks worden bijvoorbeeld veel in supermarkten en kleine detailhandels gebruikt, maar deze kunnen net zo goed gebruikt worden in grote magazijnen. De hoog-niveauverzameltrucks daarentegen worden veel gebruikt voor de zware sectoren, bijvoorbeeld in een magazijn voor bouw of industrie.

Hoe werkt een orderverzamelaar?

Hoe ziet het orderproces eruit met en zonder een orderverzameltruck? Zonder een orderverzameltruck gaat het op de traditionele manier. De werknemers krijgen een order binnen, lopen naar de desbetreffende schappen en verzamelen de orders tot wat hun capaciteit is. Ze moeten alles namelijk handmatig doen en kunnen niet alles in een keer verzamelen. Dit is een lang proces waarbij de productiviteit van de werknemers niet optimaal wordt benut door capaciteit en vermoeidheid. Hierdoor wordt het risico op verzuim van werknemers groter. Bovendien benut u de opslagcapaciteit van het magazijn ook niet optimaal.

Een orderverzameltruck zal dit proces echter sterk bevorderen! Met een orderverzameltruck zullen alle processen namelijk veel makkelijker en geautomatiseerd gaan. Op deze manier krijgen de werknemers een order binnen en gaan met de orderverzameltruck naar de desbetreffende schappen om de orders te verzamelen. Wanneer de werknemer de order bij elkaar heeft verzameld, kan die weer terug naar het startpunt en weer verder met andere orders. Dit kan dus allemaal zonder dat de werknemers vermoeid raken!

Wat zijn de verzamelstrategieën?

Een verzamel strategie definieert de verzameling orderregels die een bepaalde truck moet afhandelen. Zo zijn er drie verzamel strategieën: compleet, partij en wave. Compleet orderverzamelen is wanneer de orderverzamelaar door het magazijn gaat om één pallet te voltooien die bij een bepaalde order hoort. Partij orderverzamelen is dezelfde strategie als de compleet orderverzamelen, maar dan voor meerdere orders bij elkaar. Na het verzamelen van de orders worden ze vervolgens per order gesorteerd. Meerdere kleine orders worden zo gecombineerd in een verzamellijst. Wave orderverzamelen is weer een variant van partij orderverzamelen. Echter, in plaats van orderverzamelaars die van de ene zone naar de andere gaan, worden alle zones tegelijkertijd verzameld. Daarna worden de items gesorteerd naar de individuele bestelling. Omdat elke strategie anders is heeft elk van deze strategie een truck die daar het beste bij past.

ORDERVERZAMEL STRATEGIE TYPE TRUCK KENMERKEN TOEPASSINGEN
Partij orderverzamelen (1e niveau) MO20
 • Handige aan aan/uit- toegang
 • Groot bereik van vorklengtes
 • Optioneel verstelbaar platform
 • Retail
 • FMCG
 • Voedsel
Partij of wave orderverzamelen MO10E
 • Ergonomische bedieningselementen
 • Platform en vorken kunnen worden verhoogd
 • Beschikbaar met vaste cabine, meerijplatform/kooi of extra lift
 • Kleine detailhandels
Wave orderverzamelen MO10
 • Smaller chassis dan MO10S
 • Middelgrote magazijnen, bv. voor reserveonderdelen
Wave orderverzamelen MO0S
 • Hefhoogte tot 10 m
 • Grote magazijnen, bv. voor reserveonderdelen of meubels

Kosten besparen met een orderverzamelaar

Er zijn verschillende kosten die u bespaart met een orderverzamelaar. Een orderverzamelaar vermindert namelijk risico’s, maximaliseert de opslagcapaciteit, bespaart tijd en verhoogt de productiviteit in het magazijn. De pick snelheid en betrouwbaarheid van een orderverzameltruck zijn hierbij van essentieel belang. Hieronder worden de verschillende redenen uitgelicht waarom een orderverzameltruck de prestaties in uw magazijn vergroot en de kosten verkleint.

 • Verminder risico’s

De belangrijkste eigenschap van een heftruck is de betrouwbaarheid. Als de heftruck namelijk niet betrouwbaar is, vergroot dit het risico op ongevallen tijdens werkzaamheden. Als gevolg kan dit een grote kostenpost worden. Bovendien zal uw heftruck dan veel stilstaan omdat u deze vaker moet onderhouden. Daarom vinden wij het belangrijk dat al onze heftrucks van hoge kwaliteit zijn, goed worden onderhouden en betrouwbaar zijn! Om deze reden bieden wij een service aan waarbij  de heftrucks kunnen worden gerepareerd en onderhouden door experts.

 • Maximaliseer opslagcapaciteit

De prijzen van onroerend goed zijn de laatste jaren flink gestegen. Daarom moet de huidige opslagcapaciteit van de magazijnen optimaal worden benut en gemaximaliseerd. Met onze orderverzameltruck is dit mogelijk! De verzameltrucks kunnen namelijk hoog heffen en de opslagruimte in het magazijn daardoor efficiënt gebruiken. Daardoor kunt u de opslag optimaal benutten en besparen op kosten.

 • Bespaar tijd

Orderverzameltrucks dragen bij tot  het sneller en efficiënter verzamelen van al uw orders. Doordat de pick snelheid zal wordt vergroot, zal de productiviteit ook flink stijgen. Daardoor kan de beschikbare tijd optimaal benut worden. Tijd kost immers geld!

 • Verhoog productiviteit

Zijn uw werknemers vaak overbelast en hierdoor minder productief tijdens de werkzaamheden? Heeft u behoefte aan verbetering van de productiviteit van uw werknemers? Dan bent u aan het goede adres! Onze orderverzameltrucks zijn hier namelijk de perfecte oplossing voor. Alle Yale trucks zijn ergonomisch ontworpen. Het ergonomische ontwerp biedt hoog comfort en superieure rij prestaties tijdens het gebruik. Zo zorgt u ervoor dat uw werknemers weer productief aan de slag gaan. De verzuimkosten door overbelaste werknemers zullen hierdoor dan ook flink dalen!

Orderverzamelaars van Yale

Op dit moment hebben wij twee verschillende orderverzamelaars in ons assortiment: de MO10-25 en de MO10 (E). Bent u van plan om een nieuwe truck aan te schaffen? Lees dan vooral ook onze ‘Checklist voor nieuwe heftrucks’.

MO10-25

De MO10-25 is uitermate geschikt voor het laag en midden niveau. Dus in magazijnen met een hoge capaciteit waar horizontaal transport op korte en lange afstand nodig is. De verzamelaar heeft namelijk een hefhoogte van 690 mm en een hefcapaciteit van 1000 – 2500 kg. Dit zal het verzamelen van orders en opslaan van goederen veel gemakkelijker maken. Bovendien biedt de MO10-25 een stille, eenvoudige bediening en talrijke andere functies. De operators zijn gegarandeerd snel en nauwkeurig bij het orderverzamelen. De verzamelaar is ook verkijgbaar met een schaarlift en een hefplatform.

MO10 (E)

De MO10 (E) is uitermate geschikt voor het midden en hoog niveau van ca. 4,8 m tot 9 m. Dit is inclusief modellen met vaste vorken, een extra heffunctie en meerijplatform of kooi. De centrale focus van deze orderverzamelaar is het verzamelen van klantorders waar het selecteren van afzonderlijke artikelen in magazijnen nodig is. Daarnaast is deze verzamelorder verkrijgbaar met rail- of draadgeleiding voor het gebruik in zeer smalle gangpaden. De MO serie maximaliseert dus de palletlocaties voor artikelen met een lager omzet en zeer dichte opslag in de minimale ruimte.

Yale occasions

In ons occasion overzicht kunt u tweedehandse heftrucks vinden voor een betaalbare prijs. Al onze occasions voldoen aan de CE-markering, VA-keur en zijn voorzien van volledige garantie. Onze technische experts onderhouden, repareren en keuren de occasions zodat ze verkoopklaar zijn en optimaal kunnen worden gebruikt. Wilt u op aanschafkosten besparen en bent u van plan om een occasion aan te schaffen? Neem dan vooral onze ‘Checklist van gebruikte heftrucks’ even door!

Demo aanvragen

U kunt ook een demo aanvragen! Zo kunt u zelf ervaren of de door u uitgezochte heftruck het beste past bij uw werkzaamheden en inzet. U kunt natuurlijk altijd alle testrapporten inzien en de service- en onderhoudsgeschiedenis onderzoeken, maar er gaat niets boven de fysieke ervaring. Wanneer u vragen heeft of advies nodig heeft bij de keuze van een heftruck, neem dan vooral contact op met onze experts. Zij weten namelijk alles af van onze heftrucks en kunnen u helpen bij uw keuze.

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl