De nieuwe generatie elektrische trucks met hoge prestaties

Yale presenteert elektrische vorkheftruck met contragewicht, hoge prestaties en geïntegreerde lithium-ion batterij.

  • Yale Europe Materials Handling heeft de eerste machine van een nieuwe generatie elektrische trucks met hoge prestaties gepresenteerd, speciaal bedoeld voor gebruik in veeleisende toepassingen.
  • De volledig geïntegreerde lithium-ion batterij kan snel tussentijds worden opgeladen, zodat de truck tijdens drie intensieve ploegendiensten achter elkaar kan worden gebruikt.
  • De ERP70-90VNL is ideaal voor klanten in de papier-, hout-, bouwmaterialen- en metaalsectoren die een betrouwbare, robuuste truck met een hoge capaciteit zoeken.

Yale Europe Materials Handling laat met trots de eerste machine van een nieuwe generatie elektrische trucks met hoge prestaties zien, speciaal ontwikkeld voor gebruik in veeleisende toepassingen.

“Bij Yale ontwikkelen we toonaangevende machines voor materials handling, die een uitstekende productiviteit en ergonomie, en lage gebruikskosten voor onze klanten bieden. De ERP70-90VNL is de eerste uit een nieuwe serie elektrische trucks met hoge prestaties voor zeer intensieve toepassingen”, vertelde Ivor Wilkinson, Solutions Manager bij Yale.

Een truck waarop u kunt vertrouwen

De Yale® ERP70-90VNL elektrische vorkheftruck met contragewicht wordt gevoed door een geïntegreerde lithium-ion batterij met hoge capaciteit.

De truck kan snel tussentijds worden opgeladen, waardoor de truck tijdens drie intensieve ploegendiensten kan worden gebruikt, zonder dat de prestaties en productiviteit afnemen. Deze truck kan tijdens pauzes worden opgeladen, zodat de batterij tussendoor niet hoeft te worden verwisseld. De laadinfrastructuur kan vlak bij pauzeruimtes worden geplaatst om de efficiëntie van de werkzaamheden bij de klant te maximaliseren, en de batterij kan in slechts 80 minuten van leeg naar 100% worden opgeladen.

“Klanten die hun machines tijdens meerdere ploegendiensten gebruiken, verdienen de aankoop van trucks met lithium-ion batterij in nog geen twee jaar terug, waardoor de truck een haalbare oplossing is voor klanten die vooral op zoek zijn naar lage gebruikskosten”, zei Ivor.

Een lithium-ion batterij van Yale kan vier keer meer energie leveren dan een loodzuurbatterij voordat de batterij moet worden vervangen. Dankzij de hoge doorvoer bij gebruik in meerdere ploegendiensten achter elkaar is de ERP70-90VNL ideaal voor klanten in de papier-, hout- en metaalsectoren die een truck zoeken die in staat is om betrouwbaar en consistent grote ladingen te verwerken.

“We hebben een uitgebreid aanbod van opties die op de voorkant van de ERP70- 90VNL kunnen worden gemonteerd, zodat de machine met bakstenen en blokken, bewerkt hout, bouwmaterialen en metalen kan werken”, legde Ivor uit.

Een comfortabele werkervaring

De continue stabiliteitsverbetering van Yale zorgt dat de ERP70-90VNL vorkheftruck over ruwe oppervlakken kan rijden en dat de truck moeiteloos van binnen naar buiten rijdt. Daarnaast biedt deze machine een superieure bediening, waardoor de machine nauwkeurig kan werken en de beste draaicirkel in zijn klasse heeft.

Dankzij het ontwerp van de mast heeft de chauffeur uitstekend zicht door de mast, wat het vertrouwen bij het rijden en het heffen van ladingen vergroot. “De hef- en rijsystemen werken volledig onafhankelijk van elkaar, dus de prestaties nemen niet af wanneer de machine tegelijkertijd heft en rijdt”, vertelde Ivor.

Chauffeurs van de ERP70-90VNL genieten van een uitmuntende ergonomie, met onder meer een leeg vloeroppervlak in de cabine, een maximaal verstelbare stuurkolom en een optimaal geplaatste stoel met geïntegreerde armsteun.

“Voor klanten die op zoek zijn naar duurzame opties voor hun machinepark biedt de ERP70-90VNL een goede keuze in prestaties, gemak en gebruikskosten, en dat zonder emissies. Deze sectoren zouden misschien nooit aan batterijaangedreven machines hebben gedacht, omdat zo’n machine geen hoge productiviteit kan leveren, maar door de mogelijkheid van snel tussentijds laden kan de ERP70-90VNL in tot drie ploegendiensten per dag worden gebruikt, zonder dat de productiviteit daalt. Dit is een truck waarop klanten kunnen vertrouwen – ook in de meest veeleisende toepassingen”, concludeerde Ivor.

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl