Yale truck

VA-keur heftruck: 4 tips voor succes

Veel arbeidsmiddelen moeten verplicht een periodieke veiligheidskeuring ondergaan. Zo moet intern transport materieel zoals vorkheftrucks, stapelaars, reachtrucks en pallettrucks eenmaal per jaar geïnspecteerd worden door een bevoegd keurmeester. Dit is vastgelegd in het ARBO-besluit en is in het belang van de veiligheid van u en uw personeel. Wij geven vier tips om de VA-keur succesvol door te komen.

Wat is de VA-keur?

Het VA-Keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen, zoals gereedschap, machines en werktuigen.

  • Een complete keuring;
  • Eén keurmerk voor al uw arbeidsmiddelen;
  • Gedigitaliseerde en duidelijke rapportage.

Zo voldoet u direct aan de wettelijke bepalingen voor het gebruik van uw interne transportmiddelen.

4 tips voor succes bij de VA-keuring

1. Sluit een preventief onderhoudscontract af

Wij adviseren u om periodiek onderhoud uit te laten voeren. Zo voorkomt u onnodige slijtage aan uw intern transportmateriaal. Tijdens de onderhoudsbeurten kunnen eventuele defecten namelijk vroegtijdig worden gesignaleerd en hersteld. Normaal gesproken adviseren wij u één of meerdere malen per jaar langs te komen om uw truck(s) te onderhouden. Dit is afhankelijk van het aantal draaiuren van uw truck. Per onderhoudsbeurt betaalt u een vast bedrag. Wij garanderen de kwaliteit en veiligheid van uw intern transportmaterieel als u kiest voor regulier preventief onderhoud.

2. Sluit een onderhoudsabonnement af

Bij huur of operational lease van intern transportmateriaal heeft u automatisch een all-in onderhoudsabonnement. Hierbij wordt de veiligheid en continuïteit van uw intern transportmaterieel gegarandeerd. Hiervoor betaalt u een vaste prijs per maand. Zo hoeft u er zelf geen aandacht aan te besteden en is uw machine altijd in perfecte conditie.

Het onderhoudsabonnement is inclusief:

– Reparatie en onderhoud als gevolg van normaal gebruik;
– Het vervangen van onderdelen als gevolg van de gebruikelijke slijtage;
– VA-keur veiligheidskeuring;
– Voorrijkosten.

Extra op te nemen in het abonnement:

– Reparatie en vervanging van banden;
– Reparatie van voorzetapparatuur;
– Reparatie en vervanging van batterij en lader.

3. Denk aan het onderhoud van uw tractiebatterij

Veel elektrische heftrucks worden door tractiebatterijen aangedreven. Deze batterijen vereisen dagelijks en wekelijks onderhoud. Dit is belangrijk om het VA-keur goed door te komen. Wij bieden ook een volledige batterijservice. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van uw batterij.

4. Let op het onderhoudsrapport bij het kopen van een tweedehands heftruck.

Bij het aanschaffen van een tweedehands heftruck is het belangrijk om op het onderhoudsrapport te letten. Zo komt u de volgende keer dat de truck een keuring krijgt niet voor ongewenste verrassingen te staan. Al onze occasions komen uit onze eigen verhuurvloot. Hierdoor is de gehele onderhoud- en servicegeschiedenis bekend en geadministreerd. Al onze gebruikte heftrucks zijn VA gekeurd en voorzien van volledige garantie. Bovendien kunt u altijd een demonstratie aanvragen.

VA-keur bij van Yale

Wij zijn gecertificeerd om VA-keur keuringen uit te voeren voor alle merken intern transportmateriaal zoals: heftrucks, reachtrucks, stapelaars.

Tijdbesparende werkwijze en lage tarieven

Wij hebben ons serviceprogramma zo opgezet dat de VA-keur samen kan vallen met een periodieke onderhoudsbeurt. Dit brengt twee belangrijke voordelen met zich mee:

  • Uw transportmiddel staat zo kort mogelijk stil.
  • Het is goedkoper om de keuring samen te laten vallen met het onderhoud.

Hulp bij uw keuze

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies of meer informatie? Twijfel vooral niet langer en neem contact met ons op! U kunt rechts onderin uw scherm een chat starten met een van onze experts.

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl