Tips en tricks voor veilig werken tijdens de zomer

Hoewel het warme weer in de zomer veel positieve kanten heeft voor velen, vraagt het ook veel zorgvuldigheid op de werkvloer. Hitte heeft namelijk gevolgen voor uw heftruck en daarom ook voor uw medewerkers. Om u een handje te helpen, hebben wij een aantal tips & tricks op een rijtje gezet. Zo kunnen u en uw medewerkers veilig blijven werken tijdens de zomer.

Kijk uit voor olielekken

Warmte zorgt ervoor dat dichtingen minder goed sluiten. Hierdoor bestaat het gevaar van olielekkage. Plaats uw heftruck in een koele omgeving indien deze niet gebruikt wordt. Voorkomen is beter dan genezen!

Check uw batterijcapaciteit

De batterij van uw heftruck laadt doorgaans bij warmte niet helemaal op. Bovendien bestaat het gevaar dat bij extreme blootstelling aan de zon de batterij ontploft. Wederom is dus het belangrijk je heftruck op een koele plaats te zetten. Liever geen risico’s!

Bel ons, indien u niet zeker bent

Graag zien wij toe op het goed onderhoud en veilige werking van uw heftruck tijdens deze hitteperiode. Bent u bezorgd? Bel ons even. Wij staan u graag bij.

Vergeet ook de heftruckchauffeur niet!

Voorzie uw medewerkers die blootgesteld worden aan de hitte van voldoende water en regelmatige rust in koele ruimtes.

Advies

Wilt u graag meer advies over veilig werken met uw interne transportmiddelen? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Onze experts hebben jarenlange ervaring waardoor we u met alle vraagstukken kunnen helpen. Lees bijvoorbeeld meer over veilig werken met interne transportmiddelen.

Dennis Smolders
Dennis Smolders is één van onze experts. Dennis heeft vele jaren ervaring in de elektrotechniek en de intern transport branche en vertaalt dit zowel naar de interne processen bij Yale én naar onze klanten. Heeft u een vraag voor Dennis? Bel dan naar 06-13178090 of mail naar: dsm@yale.nl