Vorkheftruck

Soorten heftrucks: welke vorkheftruck is geschikt voor uw bedrijf?

Bij de zoektocht naar een vorkheftruck vragen veel mensen zich af welke verschillende heftrucks er precies zijn en welke het meest geschikt is binnen hun bedrijf. In dit artikel leggen we kort uit wat een vorkheftruck is en welke types geschikt zijn voor verschillende bedrijven.

Wat is een vorkheftruck?

Een vorkheftruck is een transportmiddel dat door middel van een elektro- of verbrandingsmotor wordt aangedreven. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan, bijvoorbeeld voor intern transport. Vorkheftrucks beschikken over vorken, ook wel  lepels genoemd. Maar waarom heeft een vorkheftruck lepels? Met  deze twee vorken wordt een pallet omhoog geheven. Afhankelijk van het type vorkheftruck heeft deze drie, vier, of zes wielen.

Een vorkheftruck besturen

Om in Nederland een heftruck te mogen besturen is een heftruck certificaat verplicht. De bestuurder van de vorkheftruck moet daarvoor opgeleid en gecertificeerd zijn. Door de  arbeidsinspectie wordt er dan ook nauwkeurig op gelet of de bestuurder in het bezit is van een vorkheftruck certificaat. Een overtreding hierop wordt gezien als een economisch delict. In samenwerking met verschillende gerenommeerde opleidingsinstituten biedt Yale heftruck opleidingen aan. Deze heftruck cursus verhoogt het vakmanschap van uw medewerkers en zorgt voor meer efficiëntie en veiligheid!

Verschillende soorten heftrucks

Voor iedere lading zijn is er de keuze uit verschillende heftrucks. Het is dan ook belangrijk om goed te weten welke vorkheftruck het beste is voor uw bedrijf! Hier geven wij u graag advies over. Yale verkoopt de volgende vorkheftrucks:

 • Elektrische vorkheftrucks

  Zoals de naam al suggereert, hebben deze vorkheftrucks een elektro motor. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor binnensituaties en in bedrijven waar uitlaatgassen niet gewenst zijn, zoals in voedsel bewerkingsbedrijven. De heftrucks zijn bovendien stiller en de kans op een defect is veel minder klein. Dit komt omdat er in een elektrische motor veel minder bewegende delen zitten.

 • Vorkheftrucks met een verbrandingsmotor

  Verbrandingstrucks worden toegepast in de zwaarste industriële toepassingen. De vorkheftrucks van Yale met een verbrandingsmotor leveren een hoge productiviteit met een laag brandstofverbruik. Bovendien is de ergonomie voor de bestuurders geoptimaliseerd en zijn ze erg betrouwbaar.

 • Pallettrucks

  Pallettrucks zijn uitermate geschikt voor het laden, lossen en verplaatsen van gepalletiseerde goederen. De trucks zijn ergonomisch ontworpen en door de geavanceerde technologie van Yale hebben de trucks een lange inzetduur. Bovendien zijn ze zeer betrouwbaar! Er zijn verschillende pallettrucks leverbaar, welke allemaal unieke eigenschappen en toepassingen hebben. Zo zijn er schappenvuller trucks, maar ook super compacte elektrische pallettrucks.

 • Reachtrucks

  Een reachtruck is een wendbare truck voor het verplaatsen van pallets in een magazijn. Een reachtruck wordt gekenmerkt door de mast die in zijn geheel naar voor en achter kan schuiven. Ondanks de compacte afmeting van een reachtruck, is deze toch zeer stabiel ook met een uitgeschoven mast. Bovendien zijn de Yale reachtrucks ergonomisch ontworpen en bieden deze met hoge rij- en hefsnelheden maximale efficiëntie voor uw bedrijf.

 • Smallegangentrucks

  Een smallegangentruck is bij uitstek geschikt voor een magazijn met ultrasmalle gangen. Zo kunnen de smallegangentrucks van Yale al worden ingezet in gangpaden vanaf slechts 1650 mm breed! Bovendien hebben de smallegangentrucks een hoge efficiëntie en zijn ze de perfecte oplossing voor het optimaliseren van uw opslag. Ze zijn erg flexibel en maken intelligent stapelen mogelijk.

 • Stapelaars

  Een stapelaar is in principe een palletwagen die meerdere pallets op elkaar kan stapelen of op hoogte instellingen kan plaatsen. U kunt een stapelaar zittend of meelopend bedienen. Yale stapelaars kunnen tot wel 2000 kg heffen en goederen over verschillende afstanden vervoeren.

 • Orderverzamelaars

  Een orderverzameltruck is speciaal ontworpen voor het sneller en efficiënter verzamelen van orders volgens een verzamelopdracht. Er zijn orderverzameltrucks voor een laag niveau, maar ook voor midden en hoog niveau. Er zijn twee verschillende soorten orderverzamelaars: een horizontale orderverzamelaar en een verticale orderverzamelaar. De horizontale is geschikt tot het eerste stellingligger niveau en heeft als voordeel dat er meer orders in minder tijd verzameld kunnen worden. De verticale is speciaal voor hogere grijphoogtes, tot wel 11 meter!

 • Magazijntrekkers

  Een magazijntrekker is gemaakt voor horizontaal transport. Een elektrische magazijntrekker is de ideale oplossing voor transport van en naar de productielocatie. Bovendien zijn ze geschikt voor zowel korte en lange afstanden! Ze kunnen worden ingezet bij intensieve productieprocessen en hebben een trekvermogen tot wel 8000 kg.

Advies

Om zeker te zijn dat u de juiste truck keuze maakt, willen wij u graag adviseren! Met onze jarenlange ervaring bieden wij onze klanten oplossingen op maat. Bovendien zijn wij met onze landelijke dekking altijd in de buurt! Daarnaast bieden wij ook gebruikte heftrucks aan. Neem contact op met een van onze experts voor meer informatie.

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl