Yale Heftruck

Yale heftruck kopen? Dit moet u weten!

Yale heftrucks zijn een begrip in de logistiek en transport- en bouwsector. Yale is dan ook een van de oudste fabrikanten van heftrucks ter wereld. De naam is garantie voor kwaliteit. Om deze reden alleen al is het voor u als bedrijf interessant om een Yale heftruck te kopen. Maar wat voor soorten heftrucks zijn er? En waar moet u op letten bij aanschaf? In dit artikel vindt u de feiten op een rij.

Wat zijn Yale heftrucks?

Laten we bij het begin beginnen. Yale is een van de oudste fabrikanten van heftrucks in de wereld. Het bedrijf is in 1844 opgericht door Linus Yale. Deze Amerikaan heeft ook het cilinderslot uitgevonden en heeft zijn naam verbonden aan een reeks andere technische producten. In 1875 breidt het bedrijf uit van sloten naar material handling. 

Yale heeft jarenlange ervaring in het (door)ontwikkelen van heftrucks en het merk staat dan ook voor kwaliteit. Tegenwoordig heeft Yale één van de meest uitgebreide assortimenten van intern transport machines. Yale is een van de hardst groeiende vorkheftruck merken in Europa.

Waarom een Yale heftruck kopen?

Als bedrijf denkt u eraan om een heftruck aan te schaffen. U heeft daarbij de keuze uit meerdere merken. Waarom zou u kiezen voor een truckr van het merk Yale? Hieronder staan een aantal voordelen op een rijtje:

 • Een uitgebreid assortiment, van 1000 kg tot 16.000 kg hefvermogen.
 • Meer dan 3 miljoen onderdelen uit voorraad beschikbaar.
 • Yale handelt snel bestellingen af met 96% beschikbare voorraad. Dat is erg hoog voor deze sector.
 • Yale investeert jaarlijks meer dan 40 miljoen dollar in Research & Development. Dit zorgt ervoor dat onze heftrucks altijd innovatief zullen blijven.
 • Alle Yale heftrucks voldoen aan de belangrijke norm ISO 9001:2008.

Functionaliteiten van de Yale heftrucks

Als bestuurder brengt u veel tijd door op een vorkheftruck. Comfort en functionaliteit zijn dan ook van belang. In dit opzicht is een Yale heftruck aan te raden. Als bestuurder heeft u rondom zicht en weinig last van geluid. Daarnaast zijn de trucks allemaal ergonomisch ontworpen. U kunt ervan uitgaan dat het geval is bij iedere Yale heftruck. Dit zijn namelijk fundamentele eisen bij elke heftruck van Yale.

Verbeterde productiviteit

Alle vorkheftrucks van Yale hebben een bestuurderscompartiment dat op trillingsdempers gemonteerd is. Dit is bedoeld om trillingen en schokken van het terrein te verminderen zodat de bestuurder hier minimaal last van heeft. Verbrandings motorisch aangedreven trucks produceren minder lawaai en trillingen dankzij de geïsoleerde aandrijflijn. Dit zorgt voor minder vermoeiing voor de bestuurder en dus voor extra productiviteit tijdens de dienst van de bestuurder.

Zicht van de bestuurder

Dankzij de “Command” rijpositie van Yale en het afgeronde ontwerp van de bovenkant van de heftruck heeft de bestuurder optimaal zicht. Dit zorgt ook voor extra schouder- en hoofdruimte.

Hydraulische bedieningshendels

De hydraulische mini hendel van Yale is ontworpen om de belasting van de armen, handen en vingers van de bestuurder te verminderen. Dankzij de hydraulische hendels is deze inspanning aanzienlijk minder. Hiernaast is de volledig geïntegreerde en verstelbare armleuning ontworpen om gelijktijdig mee te bewegen wanneer de stoel wordt versteld. Dit biedt extra comfort tijdens diensten waar de bestuurder een lange tijd achter elkaar in de heftruck zit.

Operator compartiment

Het kleine stuur, de verstelbare stuurkolom en de royale beenruimte bieden bestuurders met verschillende lichaamsbouw een comfortabele werkruimte. Achteruit rijden is ook op veel modellen eenvoudiger geworden door een handige handgreep aan de achterzijde. Dit is compleet met een claxonknop, die optimaal geplaatst is op de achterste stijl van het beschermdak.

Andere belangrijke kenmerken zijn de geoptimaliseerde instaphoogte voor gemakkelijke toegang, een grotere schouderhoogte en de ergonomisch ontworpen hydraulische bedieningselementen.

Tips bij de aanschaf van een Yale heftruck

Het aanschaffen van een heftruck is een grote investering. Bij het kiezen van een goede heftruck is de kans heel groot dat u op Yale uitkomt. Lees hieronder waar u bij Yale op kunt letten om de goede keuze te maken bij uw persoonlijke situatie.

Welke soorten Yale heftrucks zijn er?

Yale produceert een complete reeks aan vorkheftrucks en magazijntrucks en staat bekend om de lage ‘cost of ownership’. Afhankelijk van waarvoor de heftruck gebruikt moet worden, kunt u kiezen uit de volgende heftrucks:

  • Elektrische heftrucks. Wij hebben acht verschillende elektrische trucks in het assortiment zitten. Het grote voordeel van deze trucks? Het is beter is voor het milieu! De elektrische heftrucks hebben een hefcapaciteit verschillend van 1500 tot 5500 kg. De hefhoogtes verschillen niet veel, met een reeks van 5500 tot maximaal 6000 mm.
  • Verbrandingstrucks. De verbrandingstrucks van Yale hebben maximaal een hefhoogte van 7000 mm en een enorme hefcapaciteit tot wel 16.000 kg. Er zijn ook modellen die minder kunnen heffen. Van Hooff heeft tien verschillende verbrandingstrucks in het assortiment zitten.
  • Pallettrucks. Ook pallettrucks van de MP serie hebben verschillende hefcapaciteiten en hoogtes. De MP-pallettrucks van Yale zijn, ten opzichte van gelijkwaardige concurrenten, tot 11% productiever bij het lossen. Ook gebruiken ze tot 7% minder energie en hebben ze meer dan 450 miljoen kg geheven zonder defect.
  • Reachtrucks. De MR14-25 reachtruck van Yale heeft een hefhoogte van maar liefst 12750 mm en een hefcapaciteit van 2500 kg. De MR-serie zorgt voor meer productiviteit met hogere rij-, hef- en daalsnelheden.
  • Smallegangentrucks. De serie Yale MTC is de perfecte oplossing voor toepassingen waarbij meer inhoud in het magazijn nodig is. De MTC10-15 smallegangentruck is een uitzonderlijke oplossing voor het optimaliseren van het oppakken en opslaan van pallets op zeer hoog niveau in smalle gangpaden.
  • Stapelaars. Van de stapelaars van Yale hebben we er zes in het assortiment. De stapelaars hebben een hefhoogte van minimaal 1510 en maximaal 6020 mm. De hefcapaciteit ligt bij de meeste stapelaars tussen de 1000-1500 kg, maar er is ook een model met een hefcapaciteit van 2000 kg.
  • Orderverzamelaars. De twee orderverzamelaars uit het assortiment kunnen niet met elkaar vergeleken worden. De MO1O (E) heeft namelijk een hefhoogte van 8895 mm en een hefcapaciteit van 1000 kg. De MO1O-25 kan meer heffen, namelijk 2500 kg, maar heeft daarentegen een hefhoogte van 690 mm.
  • Magazijntrekkers. De MO5OT magazijntrekker van Yale is efficiënt en kosteneffectief bij werkzaamheden bij productiebanden in fabrieken. Deze machine is ideaal bij intensieve productieprocessen en heeft een hefcapaciteit van 5000 kg.

Yale heftrucks

Bent u benieuwd naar het gehele Yale heftruck assortiment of wilt u graag meer weten over individuele Yale heftrucks? Neem dan contact op met een van onze experts. Yale is specialist in heftrucks en biedt intern transport op maat! Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u graag advies bij aanschaf of verhuur van een heftruck? Wij denken graag met u mee. Kies vandaag nog voor de kwaliteit van Yale heftrucks!

Onze Experts
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze accountmanagers werken al jaren in de wereld van het intern transport en zijn daardoor in staat om hun expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor onze experts? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@yale.nl