Lithium-Ion-vorkheftruck

Nieuwe volledig geïntegreerde Lithium-Ion elektrische vorkheftrucks van 2,5 en 3,0 ton

Yale Nederland introduceert de geïntegreerde Lithium-Ion optie op de 2.5t en 3.0t modellen van de elektrische Yale vorkheftrucks. De ERP25VLL en ERP30VLL zijn de eerste Yale-trucks die zijn ontworpen rond een volledig geïntegreerde en ruimtebesparende Lithium-Ion (Li-ion) 80V 360 Ah-batterij.

Met deze introductie heeft u als klant een nog grotere keuze om de beste batterijtechnologie te kiezen die past bij uw inzet. De vervanging van verbrandingsvorkheftrucks door elektrische trucks in meer ploegendiensten is, zonder batterijwissel en de investering in een batterijlaadruimte, nu zonder meer mogelijk.

Nieuw ontwerp van het bestuurderscompartiment

Het ontwerp zorgt voor extra ruimte in het bestuurderscompartiment, waardoor het comfort en bedieningsgemak wordt gemaximaliseerd om zo tot een ​​hoge productiviteit te komen. Vergeleken met de traditionele constructie biedt het nieuwe ontwerp verschillende voordelen:

 • een groot open compartiment dat bestuurders meer ergonomie en extra voetruimte biedt.     
 • een vlakke vloerplaat die gemakkelijk in- en uitstappen mogelijk maakt.
 • een lagere zitpositie die zorgt voor meer hoofdruimte (met nog eens 86 mm extra) en die comfortabelere stoelen mogelijk maakt.
 • een lager zwaartepunt dat de wegligging verbetert bij lange runs en in bochten.

Li-Ion voordelen

Door gebruik te maken van de voordelen van de Li-ion-technologie, worden deze vorkheftrucks gekenmerkt door een hoge efficiëntie en lage operationele kosten:

 • De Li-Ion-batterij heeft een langere levensduur dan een traditionele lood-zuur batterij en elimineert de noodzaak voor batterij-onderhoud en het wisselen van batterijen. Een enkele Li-ion-batterij kan meerdere sets batterijen vervangen en ruimte vrijmaken die nu wordt gebruikt voor het opladen, terwijl ook de laadtijd en de kosten worden verminderd.
 • De Li-Ion-batterij kan sneller opgeladen worden en kan daarnaast ook zonder problemen korte tussenladingen gegeven worden.
 • Het maakt emissievrij werken mogelijk, omdat er geen gassen worden geproduceerd tijdens het laadproces.
https://enemarcommsyaprodst.blob.core.windows.net/ypc/YPC2020/YPC-E-2020-NN_TE73785/images/Li-ion%20integrated%20truck%20Li-ion.png

Geïntegreerde oplossing

 • De batterij-ontladingsindicator van de vorkheftruck geeft de laadstatus van de Li-Ion-batterij weer.
 • De vorkheftruck behoudt maximale prestatie ook bij het diep ontladen van de batterij.
 • De externe laadstekker aan de vorkheftruck zorgt voor een snelle en gemakkelijke aansluiting, plus een batterijdisplay die de actuele laadstatus van de batterij aangeeft.
 • Op elkaar afgestemde batterij en lader communiceren voor en tijdens de laadcyclus via CAN-bus, om de prestaties en de levensduur van de batterij te optimaliseren.
 • Integratie omvat zowel foutrapportage als een gecontroleerde uitschakeling van de vorkheftruck, mocht er zich een kritieke batterijstoring voordoen.
 • De batterijgarantie is in combinatie met de bijbehorende lader 84 maanden / 12.000 uur.

Toepassingen

De ERP25VLL en ERP30VLL zijn bijzonder geschikt voor middelzware toepassingen die zowel laadflexibiliteit als extra comfort voor de chauffeur vereisen. De 360 ​​Ah Li-ion-batterij kan in verschillende pauzes worden opgeladen, om zo 2 of 3 ploegen inzetbaar te zijn. Aanbevolen bedrijfsuren per jaar: tot 2000 uur.

Li-Ion is ook zeer interessant voor industrieën waar “schoon” werken noodzakelijk is, zoals de productie van voedingsmiddelen en dranken en de farmaceutische industrie, aangezien Li-Ion batterijen vrij zijn van gasvormige emissies en zuurlekkage.

Temperatuur

Zoals voor alle andere standaard vorkheftrucks, ligt de aanbevolen gemiddelde omgevingstemperatuur voor continu gebruik tussen 0-25 ° C. Hoge en lage temperaturen kunnen de functionaliteit en prestaties van de batterij en de garantievoorwaarden beïnvloeden.

Lage temperaturen

De ERP25VLL en ERP30VLL kunnen ingezet worden in koel- en vrieshuizen tot -20 ° C omgevingstemperatuur. De 360 ​​Ah Li-ion accu is voorzien van interne verwarming om de batterijtemperatuur tijdens het opladen boven de 0 ° C te houden.

De batterij kan worden opgeladen met geschikte en goedgekeurde laders. Yale biedt een reeks lader opties, die de batterij volledig opladen in 1 tot 3 uur.